Rakennustiedon logo

RT 09-11280 (ST 656.01) -kortti

RT 09-11280 (ST 656.01)  -kortista "Induktiosilmukka kuulovammaisten apuvälineenä" löytyy kattava tieto induktiosilmukkajärjestelmistä ja niiden toteutuksesta. Siinä on ohjeistus induktiosilmukkajärjestelmästä ja sen suunnittelusta, asennuksesta, merkitsemisestä, lopputarkastuksesta sekä käytöstä ja ylläpidosta. RT-kortissa on tiivistetty modernien induktiosilmukkajärjestelmien toteutukseen vaadittava ajantasainen tekninen perustieto.

Yhdenvertaisuuslaki edellyttää tilojen ja palveluiden yhdenvertaista saavutettavuutta. Suomen säädöskokoelman 241/2017 Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä mukaan: "Jos katsomossa, auditoriossa, juhla-, kokous- tai ravintolasalissa, opetustilassa tai muussa vastaavassa kokoontumistilassa tai yleisön palvelutilassa on äänentoistojärjestelmä, siinä on oltava induktiosilmukka tai muu vastaava äänensiirtojärjestelmä." Kortissa esitellyt modernit silmukkaratkaisut parantavat kuuloesteettömyyttä merkittävästi. Induktiosilmukka on kansainvälisten kuulojärjestöjen suosittelema äänensiirtomenetelmä ( IFHOH Washington declaration vaatii, että induktiosilmukkavastaanotto, eli T-asento, pitää löytyä myös kaikista uusista kuulolaitteista).

RT 09-11280 -kortin suunnittelussa oli mukana eri alojen ammattilaisia

Oikein toteutettu standardinmukainen Induktiosilmukka mahdollistaa huonokuuloisten yhdenvertaisen osallistumisen tilaisuuksiin. Koska induktiosilmukan suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitava useita seikkoja arkkitehtuurista sähkösuunnitteluun, on RT-kortin ohjeet laatinut moniammatillinen asiantuntijatyöryhmä: 

Timo Tuominen, toiminnanjohtaja, AVITA ry

Jukka Rasa, arkkitehti, Kuuloliitto ry

Hannu Mattila, suunnittelija, Studiotec Oy

Juha Nikula, DI, Qlu Oy

Kimmo Arenius, tekninen asiantuntija, Sähköinfo Oy

Jukka Korhonen, suunnittelupäällikkö, Sweco Oy

Harri Kuovi, teleinsinööri, Helsingin kaupunki

Seppo K. Niiranen, arkkitehti, Rakennustieto Oy, sihteeri

Hanki RT-kortti Rakennustieto Oy:ltä, tästä

ST 656.09 

ST- kortissa "Induktiosilmukka. Suunnittelu ja toteutus" käsitellään kuulovammaisille henkilöille tarkoitettuja äänensiirtojärjestelmiä, erityisesti induktiosilmukkaa, ja annetaan ohjeita järjestelmän suunnitteluun ja toteutukseen. Suunnittelun lähtökohtana tulisi pitää modernia vaihesiirtosilmukka-arkkitehtuuria, jolla kuuluvuusalueesta saadaan tasainen ja ylikuuluminen viereisiin tiloihin pystytään estämään.

Tilaa ST-kortti Sähköinfon kaupasta https://kauppa.sahkoinfo.fi/ 

 

Asiantuntijat palveluksessanne

Qlu Oy tuottaa, varmistaa ja tuo näkyviin valmiutenne hyvän kuunteluympäristön tarjoamiseen myös kuulolaitetta käyttäville asiakkaillenne. Yleiset tiedostelut ja FAQ -kysymykset: info at qlu.fi

Pia Laakso

Pia Laakso

Myyntipäällikkö

+358 40 550 4885

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/pia-laakso-7b9913a/

Antti Nevalainen

Antti Nevalainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358404841624

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.linkedin.com/in/nevalainen

Mikko Haho

Mikko Haho

Kokemusasiantuntija, yrittäjä

+358 50 518 3410

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/mikko-haho-29956854/