SFS standardi määrittelee, miten induktiosilmukka- järjestelmät pitää merkitä

Induktiosilmukkajärjestelmän suorituskyvyn määrittelevä standardi SFS-EN 60118-4 määrittelee selkeästi sen, miten induktiosilmukkajärjestelmät tulee merkitä. Qlu-kartoitus noudattaa kaikkia standardin vaatimuksia.

Standardin tarkoituksena on, että järjestelmän loppukäyttäjät, järjestelmän asennuksesta ja/tai käytöstä vastaavat henkilöt ja laitteiston valmistajat saavat riittävästi tietoa ja voivat varmistua siitä, että asennettu induktiosilmukkajärjestelmä toimii standardin SFS-EN 60118-4 mukaisesti.

Kuulolaitteen käyttäjille annettava tieto

Induktiosilmukalla varustetussa tilassa tulee olla

  • induktiosilmukasta kertova kyltti. Kyltti tulee sijoittaa näkyvälle paikalle lähelle tilan sisäänkäyntiä. Jos sisäänkäyntejä on useampia, kyltit tulee sijoittaa jokaisen sisäänkäynnin läheisyyteen. Kyltin pitää olla riittävän suuri ollakseen helposti luettava ja sen tulee olla valmistettu kestävästä materiaalista
  • kyltin viereen tulee sijoittaa tilan pohjapiirros, josta käy selville alueet, joissa induktiosilmukan signaali on käyttökelpoinen. T-merkki ja pohjapiirros voivat olla integroituna samaan kylttiin.
  • induktiosilmukkajärjestelmän moitteettomasta toiminnasta vastaavan henkilön nimi tai asema ja keinot, kuinka häneen saa yhteyden.

Kuulolaitteen käyttäjälle pitää pyydettäessä antaa selkeät ohjeet induktiosilmukkajärjestelmän käytöstä.

Induktiosilmukasta kertova merkki pitää laittaa myös palvelupistesilmukoiden yhteyteen. Merkki sijoitetaan näkyvälle paikalle, missä kuulolaitteen käyttäjä olettaa sen normaalisti sijaitsevan.

Qlu-kartoitus sisältää standardin edellyttämät tiedot

Tekemäämme induktiosilmukan laatukartoitukseen sisältyy tilan sisäänkäynneille sijoitettavat pohjapiirrokseen yhdistetyt laatukartat, jotka kertovat selkeästi induktiosilmukan signaalin laadun eri kohdissa tilaa. Laatukarttaan on integroitu induktiosilmukasta kertova T-kyltti ja QR-koodi, jonka kautta tilan omistajaan voi ottaa yhteyttä ja antaa palautetta induktiosilmukkajärjestelmän toiminnasta.

Teemme tarvittaessa myös standardin mukaisen induktiosilmukkajärjestelmän käytöstä ja ylläpidosta selkeän ohjeistuksen tilojen käyttäjille, mikäli induktiosilmukan asentaja ei ole sitä toimittanut.

Asiantuntijat palveluksessanne

Qlu Oy on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa markkinoille palveluita ja ratkaisuja, jotka auttavat huonokuuloisia henkilöitä toimimaan yhteiskunnassa yhdenvertaisina normaalikuuloisten kanssa. Palvelumme auttaa yhteiskuntaa täyttämään YK yleissopimuksessa vammaisten oikeuksista määritellyt esteettömyyden ja saavutettavuuden vaatimukset huonokuuloisten osalta. Autamme tarjoamaan kuulolaitteiden käyttäjille yhdenvertaiset kuulemisolosuhteet ja palvelutason julkisissa tiloissa. Kartoitamme yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa julkisten tilojen induktiosilmukoiden toiminnan, ohjeistamme mahdollisesti tarvittavissa korjaustoimenpiteissä ja julkaisemme tilojen kuuluvuuskartat kaikkien nähtäville Web-portaalissamme.
Ota yhteyttä info at qlu.fi, puhelin 050 512 7912

Pia Laakso

Pia Laakso

Myyntipäällikkö

+358 40 550 4885

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/pia-laakso-7b9913a/

Antti Nevalainen

Antti Nevalainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358404841624

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.linkedin.com/in/nevalainen

Mikko Haho

Mikko Haho

Kokemusasiantuntija, yrittäjä

+358 50 518 3410

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/mikko-haho-29956854/