Hyvä induktiosilmukka takaa yhdenvertaisen elokuvaelämyksen kuulolaitteen käyttäjille.
Suomessa etenkin yksityiset elokuvateatterit ja pienet elokuvateatterit ketjut palvelevat hyvin huonokuuloisia.
Qlu auttaa tuoteuttamaan elokuvateatterin salien kuuloesteettömyyden ja merkitsemään induktiosilmukkajärjestelmät standardin mukaisella esteettömyysmerkinnällä, eli kuuluvuuskartalla.
Elokuvasalien silmukkasuunnittelussa tulee ottaa huomioon mm. seuraavat asiat:
- silmukan kuuluvuuden pitää ulottua myös pyörätuolipaikoille
- silmukka ei saa ylikuulua viereisiin eikä ylä- ja alapuolella oleviin saleihin
- silmukkavahvistimelle pitää ohjata vakiosignaali, jonka voimakkuus ei riipu salin äänenvoimakkuuden säädöstä
- kuuluvuuskartta tarvitaan sekä lipunmyyntiin, että salin ovelle
Jos elokuvateatterissa on useita saleja, tulee saleihin suunnitella vaihesiirtosilmukkajärjestelmät jotta vältytään ylikuulumiselta.
Induktiosilmukkajärjestelmä voidaan suunnitella ja asentaa myös vanhoihin elokuvateatterisaleihin. Silmukan ei välttämättä tarvitse kuulua koko istuma-alueella, riittää että paikkoja on riittävästi ja hyvän kuuluvuuden alueet on merkitty kuuluvuuskartalla. Silmukan pitää kuitenkin kuulua pyörätuolipaikoilla.
Jos salissa on induktiosilmukkajärjestelmä Qlu-kartoitus optimoi silmukan äänenlaadun ja kuuntelualueen kattavuuden
Jos salissa ei ole induktiosilmukkajärjestelmää, suunnittelemme teille korkealaatuisen, modernin induktiosilmukkajärjestelmän
Qlu-katselmointi auttaa selvittämään tilanteen, jos teatterin salien äänensiirtojärjestelmien toiminnasta ei ole tietoa tai saleihin halutaan suunnitelma induktiosilmukkajärjestelmien toteuttamisesta.
Katselmoinnin lopputuloksena saat raportin, josta käy ilmi nykyinen tilanne ja kerrotaan toimenpide-ehdotuksen kuuloesteettömyyden parantamiseksi.
Peruskorjattaviin kohteisiin tai uudisrakennuksiin tarjoamme lopputarkastusta, jonka avulla induktiosilmukkajärjestelmän standardin mukainen toiminta ja määräysten mukaiset esteettömyysmerkinnät tarkastetaan.