Konserttisaleja käytetään nykyisin hyviin moneen tarkoitukseen. Akustisen musiikin konserteissa induktiosilmukkajärjestelmä ei auta kuulolaitteen käyttäjää muuta kuin juontojen kuulemisessa, mutta muissa käyttötilanteissa siitä on suuri apu.

Konserttisalien äänensiirtojärjestelmät ovat yleensä joko induktiosilmukka- tai IR-järjestelmiä. Induktiosilmukkajärjestelmä on kuulolaitteiden käyttäjien suosikki sekä Kuuloliiton että ympäristöministeriön suosittelema äänensiirtoratkaisu, sillä se ei vaadi mitään lisälaitteita. Riittää, että kytkee kuulolaitteen T- tai MT-asentoon. Myös konserttitekniikan ylläpidon kannalta induktiosilmukka on huolettomin järjestelmä, koska se ei vaadi käytännössä juuri lainkaan ylläpitoa. Hyvin suunniteltu induktiosilmukkajärjestelmä kestää käytössä jopa 20-30 vuotta. IR- ja FM- järjestelmät taasen vaativat jatkuvaa huolenpitoa. Vastaanottimet pitää ladata tai paristot vaihtaa, näin korona-aikana ne pitää desinfioida käytön jälkeen ja laitteiden luovutus ja takaisin keräys aiheuttaa oman vaivansa.

Vanhoissa konserttisaleissa (väärin suunniteltu) induktiosilmukka saattaa aiheuttaa äänen kiertoa (äänentoisto vinkuu) sähköisesti vahvistettujen soittimien kanssa, mistä johtuen yleinen harhaluulo on että induktiosilmukka ei sovi konserttisaleihin. Induktiosilmukan suunnittelu on erikoisosaamista vaativaa antennisuunnittelua. Silmukka-antenni on suunniteltava siten, että silmukan signaali ei yllä esiintymisalueelle. Oikein suunniteltu induktiosilmukkajärjestelmä ei aiheuta äänen kiertoa.  

Konserttisalien silmukkasuunnittelussa tulee ottaa huomioon mm. seuraavat asiat:

  • induktiosilmukkajärjestelmän kuuluvuuden pitää ulottua myös pyörätuolipaikoille
  • silmukka ei saa ylikuulua viereisiin konserttisaleihin
  • silmukkavahvistimelle pitää ohjata vakiosignaali, jonka voimakkuus ei riipu salin äänenvoimakkuuden säädöstä
  • kuuluvuuskartta tarvitaan sekä lipunmyyntiin, että salin ovelle

Qlu auttaa varmistamaan konserttisalin kuuloesteettömyyden ja merkitsemään induktiosilmukkajärjestelmät standardin mukaisella esteettömyysmerkinnällä, eli kuuluvuuskartalla.


Jos konserttisalissa on induktiosilmukkajärjestelmä Qlu-kartoitus optimoi silmukan äänenlaadun ja kuuntelualueen kattavuuden.

Pyydä tarjous Qlu-kartoituksesta
Qlu-kartoituksella varmistetaan sekä uusien (lopputarkastus) että jo käytössä olevien induktiosilmukkajärjestelmien moitteeton toiminta ja asetuksen mukaiset esteettömyysmerkinnät. Qlu-kartoituksessa induktiosilmukan toiminta säädetään SFS-EN 60118-4 standardin mukaisesti siten, että sen kuuluvuusalue on mahdollisimman laaja ja signaali mahdollisimman korkealaatuinen. Kartoituksesta toimitetaan asiakkaalle loppuraportti, induktiosilmukan kuuluvuuskarttataulut ja kartoitettu tila julkaistaan kuuloesteettömyysportaalissa kuulokuvat.fi. Tarjouksen laskemista varten tarvitsemme tiedot tilan pinta-alasta tai istuinpaikkojen määrästä, muodosta ja karttaan mahdollisesti tarvittavasta istuinpaikkanumeroinnista. Saat kartoituksesta 10% alennuksen, jos liität tarjouspyyntöön tilan pohjakuvan (.dwg, .pdf, .jpg tai .png formaateissa). Täytä em. tiedot ja kontaktitietosi alla olevaan listaan, niin saat meiltä tarjouksen 48 tunnin sisällä tai seuraavana arkipäivänä.


Jos konserttisalissa ei ole induktiosilmukkajärjestelmää, suunnittelemme teille korkealaatuisen, modernin induktiosilmukkajärjestelmän.

Pyydä tarjous induktiosilmukkajärjestelmän suunnittelusta
Qlu on Suomen johtava induktiosilmukkajärjestelmien suunnittelua tarjoava yritys. Käytämme apuna suunnittelussa johtavien laitevalmistajien Ampetronic:n ja Univox:n suunnitteluohjelmistoja sekä vaativissa suunnittelutehtävissä omaa induktiosilmukkajärjestelmien simulointiohjelmistoa. Suunnittelemme kuhunkin tilaan tilan käyttötarkoitukseen soveltuvan tarkoituksenmukaisimman silmukka-arkkitehtuurin. Asiakkaalle toimitettava suunnitelma sisältää: - perinteisellä tai vaiheensiirtotekniikalla toteutetun induktiosilmukkajärjestelmän suunnittelun - simuloinnit silmukoiden magneettikentistä - johdotuspiirrokset DWG formaatissa - silmukkakaapeleiden ja kiinnitysteippien tyypit - silmukkakaapeloinnin asennusohjeen - vahvistinsuositukset (eri valmistajilta) Liitä tarjouspyyntöösi pohjakuvat tiloista, joihin haluat induktiosilmukkasuunnitelman.
100 characters left
1000 characters left


Qlu-katselmointi auttaa selvittämään tilanteen, jos musiikkikeskuksen induktiosilmukkajärjestelmien toiminnasta ja jopa sijainnista ei ole tietoa. Katselmoinnin lopputuloksena saatte raportin, josta käy ilmi nykyinen tilanne ja kerrotaan toimenpide-ehdotukset kuuloesteettömyyden parantamiseksi.

Pyydä tarjous kuuloesteettömyyskatselmoinnista
Induktiosilmukkajärjestelmien katselmoinnissa selvitetään asiakkaan kokoontumistiloujen kuuloesteettömyys ja niihin asennettujen induktiosilmukkajärjestelmien yleiskunto. Katselmoinnin antaa hyvän pohjan jatkosuunnitelmien tekemiseksi järjestelmien standardin mukaiseen toimintakuntoon saattamisesta ja edelleen kehittämisestä. Katselmointi ei ole riittävä toimenpide induktiosilmukkajärjestelmän standardin mukaisen toiminnan toteamiseksi, mutta sen perusteella tiedetään tarvitseeko järjestelmää korjata tai muuttaa ennen induktiosilmukan laatukartoitusta. Jos katselmoitavasta tilasta tai palvelupisteestä ei löydy induktiosilmukkaa, katselmointi antaa perustiedot uuden silmukkajärjestelmän suunnitteluun. Katselmointi on hyödyllistä tehdä ennen induktiosilmukoiden laatukartoitusta silloin, kun asiakkaalla on suuri määrä induktiosilmukkajärjestelmiä eri kokoontumistiloissa.


Peruskorjattaviin kohteisiin ja uudisrakennuksiin Qlu-kartoitus toimii lopputarkastuksena, jonka avulla induktiosilmukkajärjestelmän standardin mukainen toiminta ja määräysten mukaiset esteettömyysmerkinnät tarkastetaan ja hyväksytyn tarkastuksen jälkeen asiakas tietää että on saanut mitä on tilannut.

Pyydä tarjous lopputarkastuksesta ja Qlu-kartoituksesta
Induktiosilmukkajärjestelmän toiminta ja esteettömyysmerkinnät tulee tarkastaa aina ennen rakennuksen esteettömyystarkastusta. Lopputarkastuspöytäkirjat ja seinille ripustetut kuuluvuuskarttataulut on esteettömyystarkastuksen tekijälle ainoa tapa varmistua siitä, että rakennus täyttää esteettömyysvaatimukset myös kuuloesteettömyyden osalta. Tilaamalla Qlu-tarkastuksen asiakkaamme varmistuu siitä, että saa mitä on tilannut ja kokoontumistilojen kuuloesteettömyys on kunnossa. Qlu-kartoituksessa induktiosilmukan toiminta säädetään SFS-EN 60118-4 standardin mukaisesti siten, että sen kuuluvuusalue on mahdollisimman laaja ja signaali mahdollisimman korkealaatuinen. Kartoituksesta toimitetaan asiakkaalle loppuraportti, induktiosilmukan kuuluvuuskarttataulut ja kartoitettu tila julkaistaan kuuloesteettömyysportaalissa kuulokuvat.fi. Tarjouksen laskemista varten tarvitsemme tiedot tilan pinta-alasta tai istuinpaikkojen määrästä, muodosta ja karttaan mahdollisesti tarvittavasta istuinpaikkanumeroinnista. Saat kartoituksesta 10% alennuksen, jos liität tarjouspyyntöön tilan pohjakuvan (.dwg, .pdf, .jpg tai .png formaateissa). Täytä em. tiedot ja kontaktitietosi alla olevaan listaan, niin saat meiltä tarjouksen 48 tunnin sisällä tai seuraavana arkipäivänä.

 

Pia Laakso

Pia Laakso

Myyntipäällikkö

+358 40 550 4885

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/pia-laakso-7b9913a/

Antti Nevalainen

Antti Nevalainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358404841624

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.linkedin.com/in/nevalainen

Mikko Haho

Mikko Haho

Kokemusasiantuntija, yrittäjä

+358 50 518 3410

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/mikko-haho-29956854/