Qlu Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki. Qlu tuottaa hyvän kuulemisen palveluja ja ratkaisuja, jotka auttavat huonokuuloisia toimimaan yhteiskunnassa yhdenvertaisina muiden kanssa.

 

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia eri toimialoilla. Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen. Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti, sillä nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää. 

Kuuloesteettömyys on vähiten huomioitu esteettömyyden osa-alue, vaikka huonokuuloisuus on merkittävä toimintakykyä rajoittava seikka, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Juha NikulaYhdenvertaisuuslaki ja rakennusmääräykset edellyttävät rakennetulta ympäristöltä kuuloesteettömyyttä, mutta käytännössä se toteutuu harvoin. Suurin syy tähän on tiedon ja osaamisen puute.

Qlu haluaa Y-merkin avulla tuoda esille hyvän kuunteluympäristön yhteiskunnallista merkitystä. Kehitämme ratkaisuja ja palveluja, jotka auttavat kuulo-ongelmista kärsivien kasvavaa joukkoa. 

Kuuloesteettömyys on näkymätöntä, mutta teemme siitä näkyvää, Nikula tiivistää.

Qlu auttaa tarjoamaan kuulolaitteiden käyttäjille yhdenvertaiset kuulemisolosuhteet ja palvelutason julkisissa tiloissa. Tämä on tärkeää työtä, sillä näin huonokuuloiset löytävät ne tilat, joissa kuuluvuus on hyvä. Kuuluvuuden paraneminen lisää viihtyisyyttä ja parantaa kommunikaatiota ja näin lisää yksilön ja hänen lähipiirinsä hyvinvointia. On hienoa saada Qlu mukaan Yhteiskunnallisten yritysten kasvavaan joukkoon, toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Lisätietoja

Juha Nikula, toimitusjohtaja, Qlu Oy, p. 040 588 1138, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Niina Ollikka, brand manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Qlu Oy tuottaa asiantuntijapalveluita, joiden avulla kokoontumistilat ja palvelupisteet voidaan suunnitella kuuloesteettömiksi. Qlu-kartoituksen avulla induktiosilmukoiden toiminta testataan SFS-standardin mukaisesti ja tulokset visualisoidaan kuuluvuuskartoiksi, joiden avulla kuulolaitteen käyttäjät tietävät missä kuuluu hyvin. Kuuloesteettömät tilat ja niiden kuuluvuuskartat löytyvät kuulokuvat.fi –palvelusta, joka on käyttäjille maksuton.

www.qlu.fi
kuulokuvat.fi
https://www.facebook.com/qluoy/

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Lista kaikista merkin käyttöoikeuden saaneista yrityksistä löytyy liiton kotisivuilta www.suomalainentyo.fi ja lisätietoja merkistä www.yhteiskunnallinenyritys.fi