Usein kysytyt kysymykset

Induktiosilmukat kokoontumistiloissa

Rakennusasetus velvoittaa, että kokoontumistiloissa - julkisissa tai yksityisissä, joissa on äänentoistojärjestelmä, pitää olla myös induktiosilmukka tai muu äänensiirtojärjestelmä. Mistä induktiosilmukoita löytyy ja miksi niitä ei löydy kaikkialta?

Onko elokuvateattereissa induktiosilmukka?

Vuoden 1997 jälkeen rakennetuissa tai peruskorjatuissa elokuvateattereissa pitää olla induktiosilmukka tai muu äänensiirtojärjestelmä. Näin ei ikävä kyllä ole. Vain harvoissa…

Vuoden 1997 jälkeen rakennetuissa tai peruskorjatuissa elokuvateattereissa pitää olla induktiosilmukka tai muu äänensiirtojärjestelmä. Näin ei ikävä kyllä ole. Vain harvoissa elokuvateattereissa on induktiosilmukka.

Induktiosilmukalla varustetut elokuvateatterit löytyvät helposti kuulokuva.fi -palvelusta hakemalla kategorialla "Elokuvateatteri".

Savon Kinot näyttävät mallia muille Suomen elokuvateattereille!

Kuuloesteettömyyttä kannattaa ehdottomasti vaatia elokuvateattereilta, ja suosia teattereita, jotka tarjoavat esteetöntä palvelua.

Posted 3 years agoby wwwadm1n

Minkälaisista tiloista pitää löytyä toimiva induktiosilmukka tai muu äänensiirtojärjestelmä?

Jos katsomossa, auditoriossa, juhla-, kokous- tai ravintolasalissa, opetustilassa tai muussa vastaavassa kokoontumistilassa tai yleisön palvelutilassa on äänentoistojärjestelmä, siinä on oltava…

Jos katsomossa, auditoriossa, juhla-, kokous- tai ravintolasalissa, opetustilassa tai muussa vastaavassa kokoontumistilassa tai yleisön palvelutilassa on äänentoistojärjestelmä, siinä on oltava induktiosilmukka tai muu vastaava äänensiirtojärjestelmä.

Lue lisää: Valtioneuvoston asetus rakennuksen esteettömyydestä, 12 § Kokoontumistilat

Katso myös Ympäristöministeriön ohje Esteetön rakennus ja ympäristö.

Posted 3 years agoby wwwadm1n

Mitä voin tehdä, jos tilassa on induktiosilmukka (T-merkki), mutta se ei toimi?

Asiasta kannattaa ottaa yhteyttä ensin paikalla olevaan henkilökuntaan, kuten vahtimestari. Qlu-kartoitetuissa tiloissa henkilökunnan yhteystiedot löytyvät induktiosilmukan kuuluvuuskartasta. Jos tilannetta ei…

Asiasta kannattaa ottaa yhteyttä ensin paikalla olevaan henkilökuntaan, kuten vahtimestari. Qlu-kartoitetuissa tiloissa henkilökunnan yhteystiedot löytyvät induktiosilmukan kuuluvuuskartasta. Jos tilannetta ei saada heti korjattua, kannattaa olla yhteydessä tilan omistajaan sekä lähettää Qlu:n verkkosivujen kautta viesti asiasta meille. Me olemme yhteydessä tilan omistajaan.

Jos tilasta löytyy Qlu:n tekemä kuuluvuuskartta, ongelmasta voi raportoida kuulokuvat.fi -palvelun palautekanavan kautta. Tämä löytyy avaamalla kuulokuva.fi kuuluvuuskartassa olevan QR-koodin kautta tai etsimällä tila kuulokuvat.fi -palvelusta.

Posted 3 years agoby wwwadm1n

Mitä voin tehdä, jos kokoontumistilasta ei löydy induktiosilmukkaa?

Asiasta kannattaa olla yhteydessä tilan omistajaan ja lähettää Qlu:lle viesti verkkosivujen kautta (https://kuulokuvat.fi/fi/suggest). Suomen rakennuslainsäädännön mukaan vuoden 1997 jälkeen rakennetuissa…

Asiasta kannattaa olla yhteydessä tilan omistajaan ja lähettää Qlu:lle viesti verkkosivujen kautta (https://kuulokuvat.fi/fi/suggest).

Suomen rakennuslainsäädännön mukaan vuoden 1997 jälkeen rakennetuissa tai peruskorjatuissa (rakennusluvan vaativa korjaus) julkisissa tiloissa pitää olla induktiosilmukka tai muu äänensiirtojärjestelmä, jos tilassa on äänentoistojärjestelmä. Jos tilan omistaja ei ryhdy tarvittaviin toimenpiteisiin, asiasta voi kannella yhdenvertaisuusvaltuutetulle osoitteesta https://www.syrjinta.fi/web/fi/kantelulomake löytyvällä nettilomakkeella.

Posted 3 years agoby wwwadm1n

Miksi en kuule kuulolaitteellani sen ollessa T-asennossa vaikka tila on merkitty T-merkillä?

Voit istua induktiosilmukan katvealueella, jossa signaalinvoimakkuus ei riitä. Qlun kuuluvuuskartasta löydät parhaat istumapaikat. Voit ehdottaa https://kuulokuvat.fi/fi/suggest -palvelun kautta, että tilaan…

Voit istua induktiosilmukan katvealueella, jossa signaalinvoimakkuus ei riitä. Qlun kuuluvuuskartasta löydät parhaat istumapaikat. Voit ehdottaa

https://kuulokuvat.fi/fi/suggest -palvelun kautta, että tilaan tehdään kartoitus, jos sitä ei ole tehty (karttaa ei löydy).

Induktiosilmukkavahvistin ei ole päällä. Ota yhteyttä henkilökuntaan ja pyydä tarkistamaan asia.

Äänensiirtojärjestelmä on rikki. Ota yhteyttä henkilökuntaan ja kerro asiasta Qlu:n webbisivujen kautta tai kuulokuvat.fi palvelussa ko. tilan arvostelussa.

Äänentoistojärjestelmä on rikki. Tässä tapauksessa ääni ei yleensä kuulu myöskään tilan kaiutinjärjestelmästä.

Posted 3 years agoby wwwadm1n

Miksi kuulolaitteeni äänenlaatu on huono käyttäessäni sitä T-asennossa tilassa, jossa on induktiosilmukka?

Jos induktiosilmukkajärjestelmä toimii hyvin ja kuulolaite on säädetty oikein, äänenlaadun pitää olla paljon parempi kuin kuulolaitteen M-asennossa. Jos ongelmia on,…

Jos induktiosilmukkajärjestelmä toimii hyvin ja kuulolaite on säädetty oikein, äänenlaadun pitää olla paljon parempi kuin kuulolaitteen M-asennossa. Jos ongelmia on, ne voivat johtua useista syistä:

Voit istua induktiosilmukan katvealueella, jossa signaalinvoimakkuus ei riitä. Qlun kuuluvuuskartasta löydät parhaat istumapaikat. Voit ehdottaa Qlun web-sivujen kautta, että tilaan tehdään kartoitus, jos sitä ei ole tehty (karttaa ei löydy).

Sähkömagneettinen häiriökenttä heikentää äänenlaatua. Häiriöitä aiheuttaa mm. sähköjohdotuksen maadoitusongelmat. Qlun kuuluvuuskartasta näet ne alueet, joissa häiriöitä esiintyy. Ehdota tilan kartoitusta, jos kuuluvuuskarttaa ei löydy tilasta.

Äänensiirtojärjestelmä on väärin säädetty. Ota yhteyttä henkilökuntaan ja kerro asiasta Qlu:n webbisivujen kautta.

Äänensiirtojärjestelmä on rikki. Ota yhteyttä henkilökuntaan ja kerro asiasta Qlu:n webbisivujen kautta.

Äänentoistojärjestelmä on rikki tai säädetty väärin. Tässä tapauksessa äänenlaatu on huono myös tilan kaiutinjärjestelmää kuunnellessa.

Posted 3 years agoby wwwadm1n