Qlu-ylläpitotarkastuksella varmistetaan induktiosilmukkajärjestelmän virheetön toiminta

Induktiosilmukkajärjestelmät ovat oikein suunniteltuina ja toteutettuna hyvin pitkäikäisiä. Tästä huolimatta tekemissämme ensimmäisessä 100 Qlu-ylläpitotarkastuksessa havaittiin yllättävän paljon vikoja. Jopa 38% induktiosilmukkajärjestelmistä toimi alkuperäisen Qlu-kartoituksen mittaustuloksia huonommin, eivätkä täyttäneet standardin vaatimuksia.

Ylläpitotarkastuksien havaitut virheet 2023

Kuva 1: Ylläpitarkastuksissa havaitut virheet

Vaikka yleisin syy järjestelmän toimivuuteen oli vanhentunut tai rikkoontunut induktiosilmukkavahvistin, vahvistimia ei voida pitää heikkolaatuisina. Suurimmassa osassa näistä tapauksista olimme maininneet vahvistimen iän riskitekijäksi jo Qlu-kartoituksen yhteydessä. Toinen merkittävästi vahvistimen ikää lyhentävä tekijä on alitehoinen vahvistin. Jos vahvistin mitoitetaan siten, että se toimii jatkuvasti suurimmalla mahdollisella teholla, se kuumentuu käytössä ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Toiseksi yleisin syy on induktiosilmukka-antennin väärä kytkentä silmukkavahvistimeen. Tyypillisesti virheitä sattuu AV-järjestelmän päivityksen yhteydessä, kun laitteisto irrotetaan ja asennetaan takaisin laiteräkkiin. Jos induktiosilmukan johtimia ei kytketä juuri samalla tavalla takaisin vahvistimeen tai vahvistimien paikat vaihtuvat, ei järjestelmä toimi enää alkuperäisten säätöjen mukaisesti.

Hyvin yleinen vika on myös audiosignaalin väärä kytkentä AV-laitteistosta silmukkavahvistimelle. Monessa tapauksessa silmukkavahvistimelle ei mennyt lainkaan äänisignaalia. Tämä vika tulee esille yleensä AV-järjestelmän päivityksen tai huoltotoimenpiteiden jälkeen.

Pyydä tarjous Qlu-ylläpitotarkastuksesta
Täytä tähän yhteystietosi, niin lähetämme sinulle tarjouksen Qlu-ylläpitokartoituksesta