Kuuloesteettömyyden lyhyt oppimäärä

Kuulemisen ongelmien tehokas hoitaminen on tärkeää sekä taloudellisesti, että kansalaisten hyvinvoinnin ja toimintaedellytysten kannalta.  Tästä artikkelista löytyy kootusti tietoa ja linkkejä kuuloesteettömyyteen liittyvästä lainsäädännöstä, määräyksistä, suosituksista ja induktiosilmukkajärjestelmien toteutuksesta.

Erkki Tuomioja: Suomessa on vielä paljon tehtävää kuuloesteettömyyden parantamiseksi

Julkaistu 27.08.2019

Erkki Tuomioja on tehnyt pitkä poliittisen uran kansanedustajana ja ministerinä. Näissä rooleissa hänellä on vuosikymmenten kokemus kuulolaitteen käytöstä ja sen tuomista haasteista erilaisissa edustus- ja työtilanteissa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Hänen mielestään kuuloesteettömyys on asia, jonka parantamiseksi Suomessa on vielä paljon tekemistä.

Ympäristöministeriön päivitetty opas "Esteetön rakennus ja ympäristö" opastaa ääniympäristön suunnittelussa.

Julkaistu 14.03.2019

Ympäristöministeriön Esteetön rakennus ja ympäristö -oppaasta löytyy ohjeistus hyvän ääniympäristön suunnitteluun, sisältäen ohjeet kokoontumistilojen ja palvelupisteiden äänensiirtojärjestelmien parhaista käytännöistä.

Qlu teki Helsingin Kaupunginteatterista kuuloesteettömän

Julkaistu 22.08.2019

Helsingin kaupunki tilasi Qlu Oy:ltä Induktiosilmukoiden laatukartoitus saatuaan kuulolaitteiden käyttäjiltä negatiivista palautetta teatterin remontin yhteydessä uusittujen induktiosilmukoiden toiminnasta. Qlun tekemässä laatukartoituksessa kävi ilmi, että teatterin silmukan signaalin voimakkuus oli liian pieni ja taajuusvasta oli heikko. Puheen ymmärrettävyyden kannalta kaikkein tärkeimmät korkeat taajuudet vaimentuivat liikaa.

Mitä kuuloesteettömyys on?

Julkaistu 17.05.2018

Esteettömyys on laaja käsite. Se pitää sisällään tilat ja ympäristön, jossa kaikkien on helppo liikkua, palvelut ja tavarat, jotka ovat kaikkien käytettävissä sekä informaation, joka on kaikkien saavutettavissa.