Vapaaehtoiset mukaan selvittämään induktiosilmukoiden toimintaa

Vaikuta kuuloesteettömyyden toteutumiseen - ryhdy esiselvittäjäksi

Qlu tarjoaa Kuuloliiton jäsenille uuden web-portaalin, jossa he voivat arvioida induktiosilmukoiden toimintaa kokoontumistiloissa ja palvelupisteissä, joihin ei ole tehty kuuluvuuskartoitusta. Esiselvitys on helppo tehdä ja se voidaan tehdä joko kuulolaitteella tai kentänvoimakkuusmittarilla. Esiselvitys antaa pohjatietoa kuulemisolosuhteista, mutta ei ole riittävä todiste induktiosilmukkajärjestelmän äänen laadusta ja kuuluvuudesta.

Esiselvitykset auttavat:

  • Kuulolaitteiden käyttäjiä löytämään induktiosilmukalla varustettuja tiloja  kuulokuvat.fi -palvelun kautta.
  • Qlu:ta löytämään kohteet, joiden esteettömyysmerkinnät eivät ole kunnossa, eli kuuluvuuskartta puuttuu, tai silmukkajärjestelmän toiminnassa on ongelmia. 

Aloitamme esitelvittäjien koulutuswebinaarit lokakuussa. Webinaarien ajankohdat päivitetään tälle sivulle niiden varmistuttua. Kaikilta esiselvittäjiltä vaaditaan koulutukseen osallistuminen. Koulutus kestää noin tunnin. Lähetä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jos haluat vastaanottaa lisätietoja ja webinaarien päivämäärät, kun ne on päätetty.

Kuulokuvien palautekanavat on myös käytettävissä

Muistathan, että kaikki kuulolaitteen käyttäjät voivat antaa palautetta induktiosilmukkajärjestelmien toiminnasta jo nyt kuulokuvat.fi -sivujen kautta.

Kuulokuvat_palaute.png

Jos kokoontumistilassa tai palvelupisteessä ei ole induktiosilmukkaa tai induktiosilmukan kuuluvuuskartta puuttuu, voit ehdottaa asian korjaamista ja induktiosilmukkajärjestelmän Qlu-kartoitusta.

Toimi näin:

  1. Käy katsomassa, onko samasta tilasta tehty jo aiemmin ehdotusta valitsemalla "Hae ehdotuksia". Jos ehdotus löytyy, anna puoltoääni ehdotukselle valitsemalla "Äänestä".
    Äänestä_ehdotusta.png
  2. Jos ehdotusta ei löydy, tee uusi valitsemalla "Tee ehdotus ja vaikuta kuulemiskokemukseen". Otamme yhteyttä tilan omistajaan ehdotuksen saatuamme.
    Tee_ehdotus.png