Esteetön tapahtuma

Kun olet järjestämässä uutta tapahtumaa kannattaa tutustua Invalidiliiton ohjeisiin "Miten järjestää esteetön tapahtuma".

Kun vuokraat tiloja tapahtumallesi, kannattaa sinun vielä erikseen varmistautua siitä, että kokoontumistilat ovat myös kuuloesteettömiä. Eli tilassa pitää olla kuuluvuuskartalla merkitty kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä, jonka toimivuus ja laatu on testattu. Vaikka rakentamisasetukset ja yhdenvertaisuuslaki edellyttää sen, että kokoontumistiloissa joissa on äänentoisto pitää olla induktiosilmukkajärjestelmä (tai muu äänensiirtojärjestelmä), usein näin ei kuitenkaan ole. Jos tilojen vuokraaja ei pysty osoittamaan, että heillä on tiloissa testatut ja oikein merkityt induktiosilmukkajärjestelmät etsi toinen paikka tapahtumallesi. Muuten asetat osan yleisöstä eriarvoiseen asemaan ja menetät näin potentiaalisia asiakkaita. Kuulolaitteen käyttäjät eivät osallistu mielellään tilaisuuksiin, joissa ei kuule kunnolla!

Muista siis aina varmistaa, että tilassa on esteettömyysasiat kunnossa. Esteettömyys sisältää kolme elementtiä - liikunta, näkö ja kuulo!

Kuuloesteettömät tilat löydät helposti palvelustamme kuulokuvat.fi

Lisää linkkejä esteettömän tapahtuman järjestäjien tueksi.

Vanhempainliiton Esteettömän tapahtuman tsekkauslista kouluille

Kulttuuria kaikille Tapahtumia kaikille! Opas saavutettavan kulttuurifestivaalin järjestämiseen

Qlu-kartoitukset

Kokonaistoimitukset

Palvelupistesilmukat

Asiantuntijat palveluksessanne

Qlu Oy on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa markkinoille palveluita ja ratkaisuja, jotka auttavat huonokuuloisia henkilöitä toimimaan yhteiskunnassa yhdenvertaisina normaalikuuloisten kanssa. Palvelumme auttaa yhteiskuntaa täyttämään YK yleissopimuksessa vammaisten oikeuksista määritellyt esteettömyyden ja saavutettavuuden vaatimukset huonokuuloisten osalta. Autamme tarjoamaan kuulolaitteiden käyttäjille yhdenvertaiset kuulemisolosuhteet ja palvelutason julkisissa tiloissa. Kartoitamme yhdessä kansainvälisten kumppaniemme kanssa julkisten tilojen induktiosilmukoiden toiminnan, ohjeistamme mahdollisesti tarvittavissa korjaustoimenpiteissä ja julkaisemme tilojen kuuluvuuskartat kaikkien nähtäville Web-portaalissamme.
Ota yhteyttä info at qlu.fi, puhelin 050 512 7912

Pia Laakso

Pia Laakso

Myyntipäällikkö

+358 40 550 4885

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/pia-laakso-7b9913a/

Antti Nevalainen

Antti Nevalainen

Liiketoiminnan kehitysjohtaja

+358404841624

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

http://www.linkedin.com/in/nevalainen

Mikko Haho

Mikko Haho

Kokemusasiantuntija, yrittäjä

+358 50 518 3410

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

https://www.linkedin.com/in/mikko-haho-29956854/