Loppuvuoden 2021 Qlu-webinaariaikataulu julkaistu

Qlu järjestää loka-joulukuussa 2021 kuusi webinaaria kuuloesteettömyydestä. Kaksi webinaaria käsittelee kuuloesteetöntä oppimisympäristöä ja ne on suunnattu ensisijaisesti kouluhankkeiden päättäjille. Neljä  webinaaria on suunnattu seurakunnille.

Induktiosilmukka on Kuuloliiton, kansainvälisten kuulojärjestöjen ja ympäristöministeriön suosittelema äänensiirtojärjestelmä. Oikein suunniteltu, toteutettu, testattu ja merkitty induktiosilmukkajärjestelmä palvelee kuulolaitteen käyttäjiä erinomaisesti ja mikä tärkeintä ilman  lisälaitteita, T-asennolla varustettu kuulolaite riittää. Kun induktiosilmukkajärjestelmä huomioidaan jo hankkeen tarvemäärittelyvaiheessa tuloksena on ratkaisu, joka sopii kaiken tyyppisiin tiloihin, mukaan lukien monikäyttötilat, ja on käytettävissä läpi koko rakennuksen elämänkaaren sopeutuen muuttuviin tarpeisiin.

Webinaarien sisältö, päivämäärät ja ilmoittautumislinkit löytyvät täältä: https://www.qlu.fi/index.php/fi/uutiset/tapahtumat/webinaarit-main

Webinaarit ovat maksuttomia. 

Tervetuloa kuulemaan lisää kuuloesteettömyydestä ja Qlu:n tarjoamista ratkaisuista sen saavuttamiseksi.

Kittilän seurakunta käytti korona-aikaa kuulolaitteen käyttäjien hyväksi

Kittilän seurakunta päätti hyödyntää koronan aiheuttaman hiljaisen ajan kiinteistöissään ja laittaa seurakunnan kuuloesteettömyysasiat kerralla kuntoon.

Kittilän kirkossa kuulee kuulolaitteella hyvin

Kittilän kirkon 50 vuotta vanha induktiosilmukkakaapelointi heräsi uuteen eloon nykyaikaisella tehokkaalla vahvistimella ja standardin mukaisilla säädöillä ja nyt kuulolaitteen käyttäjät kuulevat kirkossa hyvin. Hyvin tehty silmukkakaapelointi on käytännössä lähes ikuinen, mutta elektronisena laitteena silmukkavahvistin vanhenee 15-30 vuodessa ja se pitää uusia. 

Maailman kuulopäivä 2021

Tänään 3.3. vietetään WHO:n maailman kuulopäivää (World Hearing Day).
Maailmassa elää liian paljon ihmisiä, joilla on hoitamaton kuulonalenema tai korvasairaus. Asian korjaaminen vaatii välittömiä toimenpiteitä ja se hyödyttää sekä yksilöitä että yhteiskuntaa.
Kuulonhuollon tulisi kuulua kaikkien maiden terveydenhuolto-ohjelmaan!

Helsingin kaupungin vuoden 2021 alussa julkaisema uusi induktiosilmukkaohje on suunattu suunnittelijoille ja käyttäjille.

Induktiosilmukkaohje on tarkoitettu käytettäväksi kaikkien Helsingin kaupungin hallinnoimien julkisten tilojen suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Oppaassa määritellään, mihin Helsingin kaupungin tiloihin asennetaan kiinteä induktiosilmukkajärjestelmä. Opasta voi käyttää sekä uudisrakennuksia että peruskorjauksia suunniteltaessa. Peruskorjauskohteissa vaatimuksia sovelletaan tarvittaessa. Ohje korvaa vanhan vuonna 2013 julkaistun ohjeen.

Nyt on oikea aika laittaa kokoontumistilojen esteettömyys kuntoon myös kuulemisen kannalta

Julkaistu 09.04.2020

Korona pandemia on tyhjentänyt kokoontumistilat kirkoista teattereihin ja oppilaitoksiin. Jopa monen yrityksen neuvottelutilat ovat tyhjillään.

Nyt on siis mitä paras aika laittaa kokoontumistilojen kuuloesteettömyys kuntoon - säätää ja Qlu-kartoittaa nykyiset silmukkajärjestelmät, sekä asentaa uudet silmukat tiloihin ja palvelupisteisiin josta ne puuttuvat.